Aktualno dogajanje

Podpiramo inovativne rešitve s prebojnim potencialom

V okviru Slovenske Kreativno inovacijske skupine (SKIS) tudi v letu 2014, v imenu spodbujanja podjetništva, samozaposlovanja, razvoja in trženja inovacij ter internacionalizacije strokovno podpiramo izbrane inovativne rešitve novoustanovljenih in že dejavnih ter uveljavljenih podjetij.

K sodelovanju vabimo ustvarjalce inovativno-prebojnih rešitev, ki potrebujejo:

  1. Celovito podporo pri zagonu ali ustanovitvi novega podjetja, do katere bodo upravičeni podjetniki, ki so ali bodo v letu 2014 ustanovili start-up ali spin-off podjetje in imeli vsaj enega zaposlenega za polni delovni čas. Prijavitelji te kategorije bodo upravičeni do 30-urnega koriščenja izbranih podpornih oblik sodelovanja.

  2. Strokovno pomoč pri razvoju in trženju inovativnih rešitev, ki imajo obetaven tržni potencial in prebojno moč za vstop na globalni trg ter ustvarjanje trajnostnih konkurenčnih prednosti. Že uveljavljena podjetja, ki zaposlujejo potrebujejo tovrstno podporo, bodo deležna sofinancirane podpore v obsegu 120 ur.

S ciljem širše predstavitve izbranih inovativno-prebojnih rešitev bomo vse prijavitelje, ki bodo deležni zgornjih dveh oblik podpore, vključili in povabili k predstavitvi njihove rešitve javnosti na dogodkih, spletu ali pred izbranimi ciljnimi javnostmi. S tem želimo kot podporno okolje vidneje prispevati k prepoznavnosti prijaviteljev, njihovem mreženju in večji promociji podjetništva.

Ker želimo izbrati in podpreti prijavitelje z najodličnejšim potencialom, vas vabimo, da izpolnite vprašalnik za predstavitev inovativnih projektov in nam ga pošljete na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vprašalnik Predstavitev inovativne ideje prijavitelja se nahaja tukaj

Po strokovni evalvaciji prispelih prijav bomo izbrali najobetavnejše podjetniške ideje in izbrane prijavitelje povabili k sodelovanju. Za morebitne predhodne dodatne informacije se lahko obrnete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 059 050 159.

 


 

Slovenski forum inovacij se že predstavlja na socialnih mrežah: https://www.facebook.com/forum.inovacij?fref=ts

 


 

 


 

SPIRIT Slovenija vabi k prijavi inovacij v okviru 9. Slovenskega foruma inovacij

SPIRIT Slovenija je začela z zbiranjem prijav inovacij za predstavitev na 9. Slovenskem forumu inovacij, ki se bo odvijal 12. in 13. novembra 2014 v Ljubljani.

Slovenski forum inovacij je osrednja nacionalna prireditev o inovativnosti, katere namen je predstaviti najboljše in najbolj perspektivne inovativne proizvode, storitve in poslovne modele. Zato SPIRIT Slovenija vabi k prijavi vse avtorje izumov, invencij in inovacij, ki se želijo predstaviti in sodelovati na tem osrednjem nacionalnem dogodku, kjer se vsako leto zbere inovativni potencial Slovenije.

Vse prijavljene inovacije bodo na kratko predstavljene v nacionalnem Katalogu slovenskih inovacij 2014 in na spletu, najboljšim pa bodo imeli tudi možnost brezplačne predstavitve s plakatom in svojo inovacijo na posebej opremljenem razstavnem prostoru. Na letošnjem dogodku bo predstavljenih vsaj 45 najbolje ocenjenih inovacij. Najboljši iz vsake kategorije bodo deležni slavnostne podelitve priznanj za inovacije, tem bo po zaključenem izboru omogočena tudi dodatna predstavitev v medijih in s tem zagotovljena dodatna javna promocija njihove inovacije ter priznanje njihovim dosežkom.
Spletne prijave sprejemajo do prejema prvih 200 prijav oziroma najkasneje do 18. septembra 2014 do 24.00 ure.

Več informacij: http://www.foruminovacij.si/sfi/nabor-inovacij/javno-povabilo-k-prijavi-inovacij

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 


 
 

SPIRIT Slovenija podjetjem namenja 30 milijonov za inovativnost in razvoj

Javna agencija SPIRIT Slovenija je  objavila javno povabilo podjetjem za oddajo prijav in sodelovanje v »PROGRAMU ZA SPODBUJANJE RAZVOJA NOVIH PRODUKTOV V LETIH OD 2013 DO 2015 – RNP 2013« v višini 30 milijonov EUR.

Predmet javnega povabila je zbiranje posameznih prijav oziroma projektnih predlogov podjetij za sodelovanje v Programu za spodbujanje razvoja novih produktov v letih od 2013 do 2015 – RNP 2013 (v nadaljevanju RNP 2013). Prijava posameznega razvojno raziskovalnega projekta mora vključevati izvajanje aktivnosti, z namenom ustvarjanja novih ali izboljšavo že obstoječih proizvodov, materialov, naprav, sistemov in metod, vključno s fazo oblikovanja izdelkov, pripravo prototipov, blagovnih znamk, procesov in storitev, ki s pridobivanjem  oziroma uvajanjem novih znanj, poslovnih praks in trženja razvijajo nove, oziroma izboljšujejo obstoječe tehnološke značilnosti proizvodov in/ali proizvodnje.

Več informacij najdete v javnem povabilu http://www.spiritslovenia.si/razpisi/2013-10-25-Javno-povabilo-podjetjem-za-oddajo-prijav-in-sodelovanje-v--PROGRAMU--ZA-SPODBUJANJE-RAZVOJA-NOVIH-PRODUKTOV-V-LETIH-OD-2013-DO-2015---RNP- in na povezavi http://www.spiritslovenia.si/novice/2013-10-25-SPIRIT-Slovenija-podjetjem-namenja-30-milijonov-za-inovativnost-in-razvoj.

 


 
 

Iniciativa COINVEST v sodelovanju s partnerji prireja 24. in 25. oktobra v Novi Gorici drugo »COINVEST visokotehnološko investicijsko konferenco 2013«. V dveh popoldnevih se bo predstavilo 16 izbranih startupov / projektov skupini več kot 25 investitorjev iz EU in ZDA.

Vabimo vsa prebojna startup podjetja in projekte, da se prijavijo. Izbrani startupi bodo dobili pred konferenco brezplačen 4 tedenski profesionalni »pitching« trening v startup šoli Hekovnik. Najboljši startup na konferenci bo prejel denarno nagrado v višini 10.000 EUR, možnosti za širjenje, mreženje in pridobivanje investicij pa so neomejene. Prijave potekajo preko elektronskega obrazca, ki se nahaja na www.coinvest.si.

Zadnji rok za prijavo je 23. september 2013. Letak z več informacijami se nahaja v priponki.

Prosimo vas, če lahko informacijo posredujete tudi drugim startup podjetjem ali projektom preko vaših seznamov in drugih komunikacijskih poti.

Kontaktna oseba za startupe / projekte: Miha Prebil, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 040 58 22 58.

 


 

Predstavitve inovativnih projektov širši javnosti ali investitorjem

Spoštovani,

ponuja sem nam možnost, da nekaj najboljših inovativnih projektov, tako start-upov kot že uveljavljenih podjetij, predstavimo  različnim zainteresiranim javnostim ali jih spoznamo z  investitorji tveganega kapitala, ki so v obetavna podjetja pripravljeni vložiti med  50.000 € in 1 mio €.

Iščemo prebojne projekte, za katerimi stoji  dober podjetniški tim s pravimi znanji,  nekaj lastnega finančnega vložka in kompetencami za uresničitev poslovne ideje ter z  obetavnimi finančnimi napovedmi za naslednjih 3–5 let

Vabimo vas,  da izpolnite  prijavni vprašalnik (spodaj) in nam ga  do 4. 10. 2013 pošljete na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Po strokovni evalvaciji prijav bomo najbolj perspektivne povabili, da pripravijo predstavitev svoje ideje za širšo zainteresirano javnost ali investitorje. To sodelovanje je odlična priložnost, da v vaše podjetje poleg lastnega finančnega vložka vstopi tudi zasebni kapital, ki gotovo še bolje utrdi vaše reference in tržno zanimivost podjetja.
 
Za predstavitev bomo lahko izbrali le projekte, ki bodo izkazovali  prebojno naravnanost in zavzetost celotne ekipe, zato vam vljudno predlagamo, da vprašalnik res skrbno izpolnite skladno z zgoraj navedenimi  kriteriji. Upamo, da vam s to pobudo lahko olajšamo prve korake pri širjenju razpoznavnosti vašega projekta in pri stikih z zanesljivimi zasebnimi investitorji.

Z odličnimi pozdravi,
SKIS – Slovenska Kreativno inovacijska skupina

 


 

 

 

 


 

Sporočilo agencije SPIRIT za vsa inovacijsko aktivna podjetja: Vabljeni k oddaji inovacij za predstavitev na 8. Slovenskem forumu inovacij


Spoštovani!

Izkoristite ponujeno priložnost za brezplačno predstavitev svoje nove ideje in preizkusite moč svoje inovativnosti. 

8. Slovenski forum inovacij, na katerem se predstavijo najboljše slovenske inovacije, bo letos potekal 12. in 13. novembra 2013 v Ljubljani, v Cankarjevem domu.

Prijavite in predstavite svojo inovacijo: proizvod, storitev ali poslovni model oz. proces, in kandidirajte za izbor med 45 najboljših inovacij.

BODITE MED PRVIMI! Prijavite inovacijo, saj bo v letošnjem naboru sodelovalo le prvih 200 prijavljenih inovacij.

V primeru manjšega števila prijav traja nabor do 19. septembra 2013, do 24:00 ure.

Za obisk dogodka bo omogočen PROST VSTOP za vse obiskovalce.

Pričakujemo več kot 3.000 obiskovalcev, med katerimi so lahko tudi vaši potencialni poslovni partnerji, investitorji ali kupci.

Priložnost več, da izkoristite ponujeno.

Več informacij in možnost brezplačne prijave inovacije na:  www.foruminovacij.si

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na e-naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonski številki: 01/589 18 70