informiranje, povezovanje in tematska srečanja

Informiranje preko revije Revija HIŠE

Revija raziskuje prevladujoče arhitekturne trende, odkriva izjemne arhitekturne projekte in talentirane arhitekte ter išče rešitve za svoje bralce. Glavni namen revije je seznanjanje investitorjev z dobro arhitekturo, bivalno kulturo in naprednimi koncepti bivanja. Revija se zavzema za večjo kakovost makro in mikro okolja, trajnostni razvoj, večjo uporabo obnovljivih virov energije, človeku in okolju prijaznih materialov.

Bralci revije Hiše so arhitekti, projektanti, zasebni in javni investitorji. Po njej posegajo še mnogi, ki jih zanimajo nove razsežnosti bivanja, vse pogosteje tudi bralci iz tujine. O področju arhitekture in deloma oblikovanja (izdelki za dom – pohištvo, svetila) informiramo in izobražujemo z Revijo Hiše.

Čeprav revija pokriva predvsem področje stanovanjske gradnje, se v njej namerno, prav zaradi njene vzgojne naravnanosti, objavljajo tudi besedila z ostalih področij arhitekturnega oblikovanja. V posebnih, tematskih številkah so bili tako predstavljene še izbrane slovenske šole, 5-letni prerez skozi sodobno slovensko stanovanjsko arhitekturo, Katalog dizajn, biointeligentna gradnja ter življenjski utrip slovenskih in svetovnih mest.

Revijo HIŠE izdaja Zavod BIG, preko katerega informira naročnike o sejmih, seminarjih, delavnicah in samih arhitekturnih projektih. Revija izhaja 6-krat letno (4 redne in 2 posebni izdaji) in velja za vodilno strokovno informativno revijo na področju arhitekture v Sloveniji.

Festival Big arhitektura 2010

Festival Big arhitektura je namenjen promociji kakovostne arhitekture ter izobraževanju in informiranju strokovne ter širše laične javnosti o vrhunski arhitekturi. Big arhitektura tematsko razkriva izjemne projekte slovenske in svetovne arhitekture. Je katalizator razmislekov o ključnem pomenu arhitekture v okolju, ki upošteva moderne družbene izzive za našo kulturo in prihodnost.

Predavali so:

  • Kamiel Klaasse, Nizozemska
  • Zvi Hecker, Nemčija
  • Carme Pinós, Španija
  • Estudio Carme Pinós, Španija
  • Daniel Niggli, Švica
  • Jens Thomas Arnfred, Danska
  • Tegnestuen Vandkunsten, Danska
  • Matej Blenkuš, Slovenija
  • Nuno Mateus, Portugalska

 

V luči aktualnih družbenih sprememb so predavatelji izpostavili odnose med kakovostnim arhitekturnim načrtovanjem, inovativnostjo in odgovornostjo. Kako arhitektura spreminja javni in zasebni prostor, ter okolje ne da bi pri tem rušila njegovo identiteto so bila vprašanja, na katero so odgovarjali z uspešnimi primeri iz prakse. Konferenca je uspešno raziskala in izpostavila tiste arhitekturne prakse, ki ustvarjajo trende razvoja v prihodnosti.

Oder 180 stopinj

Oder 180 je serija kratkih predavanj strokovnjakov iz področij kreativnih industrij ter podjetnikov iz Slovenije in širše regije. Cilj je izmenjava znanj in izkušenj ter povezovanje ljudi znotraj in med različnimi ustvarjalnimi panogami ter tako vzpostaviti interdisciplinarni most znanja. Je priložnost za raziskovanje razvojnih potencialov regije, vzpostavljanje sodelovanja in izmenjavo mnenj.

Kaj je dobra hiša – Materiali
Na marčevskem dogodku Oder 180 so priznani in raznoliki strokovnjaki odgovarjali na vprašanje Kaj je dobra hiša s podtemo materiali. Strokovnjaki so odgovarjali na glavno vprašanje, s posebno pozornostjo do izbire materialov. Kakšni so novi materiali, kakšna je inovativna uporaba materialov, kakšne so ekološke značilnosti posameznih materialov? S produkcijo in izborom katerih materialov bomo konkurenčni?

Kaj je dobra hiša – Transformacija
Kako zasnovati hišo, da bo omogočala optimalno kvaliteto bivanja skozi vse leto?

Ima les prihodnost – Trženje in tuji trgi
Slovenija je bogata z lesno surovino, ima tudi bogato tradicijo predelave Lesa.

Lesena hiša – Ikona slovenskega gospodarstva?
Proizvajalci lesenih hiš v Sloveniji so predstavili konkurenčne prednosti, inovacije in vizije za prihodnost , s katerimi bi učinkoviteje nastopali na mednarodnem trgu gradnje lesenih hiš, saj je tovrstna gradnja v Evropi v vzponu

Open Blend

OpenBlend je strokovna, mednarodna konferenca s področja javanskih tehnologij, katera je bila letos organizirana tretje leto zapored. Namenjena je IT strokovnjakom, tehničnim direktorjem, arhitektom IT rešitev in spletnim razvijalcem, kateri si želijo novih in znanj iz področja odprtokodnih tehnologij in orodij ter inovativnim rešitvam.

Na letošnji konferenci so znova postregli s skrbno izbrano paleto zanimivosti iz javanskega sveta. Predstavili so se mednarodno uveljavljeni strokovnjaki, ki ustvarjajo inovativni preboj, in ponudili vpogled v najsodobnejše smernice pri razvoju odprtokodnih aplikacij in informacijskih rešitev.

Večer z uspešnim podjetnikom

UIP organizira večere z uspešnim podjetnikom za mreženje, izmenjavo izkušenj, promocijo podjetništva in inovativnega razvoja ter kreativnih pristopov k trženju izdelkov oz. storitev.

"Večer z uspešnim podjetnikom" g. Tomaž Dimnik - MOJE DELO d.o.o.

Portal Mojedelo.com je v kratkem času postalo vodilni ponudnik kariernih storitev v Sloveniji, ki skrbi za neposreden stik med delodajalci in iskalci zaposlitve, Portalznanja.com pa združuje ponudbo najboljših slovenskih izobraževalnih podjetij. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2003 in danes zaposluje 19 ljudi. Svoje storitve so v letu 2007 razširili še na balkanske trge, znanje in izkušnje pa uspešno uporabili pri organizaciji največjega kariernega sejma Kariera.

»Večer z uspešnim podjetnikom« - dr. Uroš Merc – Bisol d.o.o. «podjetnik leta 2009«

Podjetnik leta 2009 je dr. Uroš Merc, direktor in večinski lastnik podjetja Bisol. Komisijo je podjetnik prepričal s tehnološko zahtevnim izdelkom, z izjemno rastjo poslovanja, s svojo poslovno filozofijo, s katero gradi mednarodno korporacijo.

BISOL je prvo slovensko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo visoko kakovostnih fotonapetostnih modulov na masovni industrijski ravni, namenjenih tako osebni kot komercialni rabi. Podjetje spada v svetovni vrh na področju izdelave fotonapetostnih modulov za sončne elektrarne. Njegova uspešnost na zahtevnem visokotehnološkem področju Slovenijo postavlja v vrh držav na področju razvoja rešitev za uporabo obnovljenih virov energije.